Optitec alakaappi kahdella vetolaatikolla 861 mm Edellinen Optitec alakaappi kahdella vetolaatikolla 861 mm

Kaeser SM 16 T, Paineilmakompressori kuivaimella, 9.0 kW

Pyydä tarjous
Tilaustuote
Tuotenumero
SM 16 T

T – integroidulla jäähdytyskuivaimella varustettu versio (kylmäaine R134a)

SM tuo pitkäaikaista säästöä

Myös pienemmiltä kompressoreilta odotetaan toimintavarmuutta ja tehokkuutta. SM-ruuvikompressorit vastaavat erinomaisesti näihin odotuksiin. Ne eivät vain tuota enemmän paineilmaa vähemmällä energialla vaan täyttävät myös kaikki toiveet monipuolisuudesta sekä käyttäjä-, huolto- ja ympäristöystävällisyydestä.

SMart on saavuttanut tason 6

Uuden SM-sarjan sisällä loistaa uusi, suuremman kierrostilavuuden omaava ja selvästi tehokkaampi SIGMA 06 -ruuviyksikkö, jonka SIGMA-profiilia on kehitetty entisestään. Tämän ansiosta tehontarve pienenee jopa 13 prosenttia. Lisäksi tilavuusvirta on jopa 10 % suurempi.

Voit vertailla malleja Kaeserin sivuilla. Painamalla tästä.

Alhainen energiankulutus

Koneen taloudellisuus on luettavissa sen elinkaarikustannuksista. Kompressorien kohdalla suurin yksittäinen kustannustekijä ovat energiakustannukset. Sen vuoksi KAESER on SM-mallien kohdalla panostanut erityisesti niiden energiatehokkuuteen. Lähtökohdan tälle luo optimoitu ruuviyksikkö, jonka roottoreissa on energiaa säästävä SIGMA PROFIL. Energiaa säästävää käyntiä tehostavat tämän lisäksi IE4 Super Premium Efficiency -moottorit (SM 10: Premium Efficiency -moottori IE3), SIGMA CONTROL 2 -ohjaus, roottorien alhaiset kierrosluvut, alhaisemmat sisäiset painehäviöt sekä jäähdytysjärjestelmä, jonka tehokkuus perustuu tuulettimen aikaansaamaan jäähdytysilman kaksoisvirtaukseen.

Loppuun saakka harkittu rakenne

Uusien SM-mallien rakenne on käyttäjäystävällinen ja loppuun saakka harkittu. Vasemmanpuoleinen paneeli irtoaa muutamalla kädenliikkeellä, minkä jälkeen kaikkiin huoltokohteisiin on helppo päästä käsiksi. Suljettuna ollessaan tehokkaasti äänieristetty kotelointi pitää huolen siitä, että koneen käyntiääni pysyy miellyttävän alhaisena. Koteloinnissa on laitteiston tehokkaan jäähdytyksen varmistamiseksi neljä erillistä imuaukkoa: laitteiston, moottorin ja kytkentäkaapin jäähdytysilmalle kullekin yksi ja tämän lisäksi erillinen imuaukko kompressorin imuilmalle. Rakenteensa ansiosta SM-kompressorit ovat myös todellisia tilansäästäjiä.

Moduulirakenteeseen perustuva laitteistokonsepti

SM-kompressoreista on perusversion lisäksi saatavana myös integroidulla energiaa säästävällä jäähdytyskuivaimella varustettu versio sekä AIRCENTER-versio, joka kompressorin ja jäähdytyskuivaimen lisäksi pitää sisällään myös paineilmasäiliön. Tämän moduulirakenteen ansiosta laitteisto mukautuu mitä erilaisimpien käyttökohteiden tarpeisiin. Malli SM13 voidaan myös varustaa portaattoman tilavuusvirran säädön mahdollistavalla taajuusmuuttajalla.

Miksi lämmön talteenotto?

Oikeastaan kysymyksen pitäisi kuulua "Miksi ei?", sillä jokainen ruuvikompressori muuttaa siihen johdetun käyttöenergian 100-prosenttisesti lämpöenergiaksi. Tästä energiasta jopa 96 % voidaan hyödyntää esimerkiksi lämmityksessä. Primäärienergian tarve pienenee ja kokonaisenergiatase paranee huomattavasti.

SIGMA-profiililla varustettu ruuviyksikkö

Jokaisen SM-laitteiston ytimen muodostaa energiaa säästävällä SIGMA-profiililla varustettu ruuviyksikkö. Se on virtausteknisesti optimoitu ja vaikuttaa oleellisesti siihen, että laitteistokokonaisuuksien ominaisteho saa aivan uuden mittapuun.

SIGMA CONTROL 2 -ohjaus

SIGMA CONTROL 2 ohjaa ja valvoo tehokkaasti kompressorin käyntiä. Sen näyttö ja RFID-lukija mahdollistavat tehokkaan kommunikoinnin ja parantavat toimintavarmuutta. Monikäyttöiset liittimet lisäävät joustavuutta, ja SD-korttipaikka helpottaa ohjauksen päivittämistä.

Tulevaisuuden tekniikkaa: IE4-moottorit

Ainoastaan KAESER-kompressoreihin on tällä hetkellä saatavissa Super Premium Efficiency -luokan IE4-moottoreita, jotka tehostavat taloudellisuutta ja energiatehokkutta entisestään.

Tehokas jäähdytys

Jäähdytys perustuu kaksoisilmavirtauksen aikaansaavaan tehokkaaseen tuulettimeen. Moottoria, jäähdytysöljyn ja paineilman jäähdyttimiä sekä kytkentäkaappia jäähdytetään erillisillä jäähdytysilmavirroilla. Näin on saavutettu optimaalinen jäähdytys, alhainen paineilman poistumislämpötila, hiljaisempi käyntiääni ja tehokkaampi ilmanpuristus.

Energiaa säästävällä kuivaimella varustettu SM

Paineilman jäähdytyskuivain on sijoitettu erilliseen koteloon. Näin kuivain on suojattu kompressorin säteilylämmöltä, mikä parantaa sen toimintavarmuutta. Jäähdytyskuivaimen katkaisutoiminto varmistaa energiaa säästävän käynnin.

Entistäkin hiljaisempi

Edistystä kaikessa hiljaisuudessa: Uudenlainen jäähdytysilmavirtaus mahdollistaa optimaalisen äänieristyksen ja entistä paremman jäähdytyksen. Käyvän SM-kompressorin vieressä voi vaivatta keskustella normaalilla puheäänellä.

Huoltoystävällinen

Kaikki huoltotyöt voidaan suorittaa koneen samalta puolelta. Kun vasemmanpuoleinen paneeli on irrotettu, ovat kaikki huoltokohteet helposti käsillä.

Kytkentää vaille valmis

Tämä kompakti pienoispaineilma-asema vaatii ainoastaan kytkennän sähkö- ja paineilmaverkkoon. Muita asennuksia ei tarvita.

Pitkäikäinen paineilmasäiliö

270 litran säiliö on suunniteltu varta vasten AIRCENTER-laitteistoja varten. Säiliöt ovat sekä sisä- että ulkopuolelta pinnoitettuja. Tämä korroosiosuoja takaa pitkän käyttöiän.

Huoltoystävällinen rakenne

Kun vasemmanpuoleinen paneeli on irrotettu, ovat kaikki huoltokohteet helposti esillä. Jäähdytysöljyn määrää ja käyttöhihnan kireyttä voidaan valvoa näyttölasien avulla koneen käynnin aikana.

KAESER FILTER puhdistaa ilman

Erittäin alhaisen paine-eron ansiosta alkuperäiset KAESER FILTER -suodattimet puhdistavat paineilman tehokkaasti ISO 8573-1 -standardin mukaisia laatuluokkia vastaavasti. Suodatinpanokset ovat nopeasti vaihdettavissa. Suodattimista on saatavissa neljä eri suodatintasoa.

Varustus

Laitteistokokonaisuus

Käyttövalmis, täysin automaattinen, tehokkaasti äänieristetty, tärinävaimennettu, jauhepinnoitetut paneelit; soveltuu +45 °C:n ympäristölämpötiloihin saakka.

Ruuviyksikkö

Alkuperäinen SIGMA-profiililla varustettu yksivaiheinen KAESER-ruuviyksikkö, jossa roottorien optimaalisen jäähdytyksen takaava jäähdytysöljyn ruiskutus.

Sähkömoottori

Super Premium Efficiency IE4 (SM 10: Premium Efficieny IE3) saksalaiselta merkkivalmistajalta, IP 55.

Ilman ja jäähdytysöljyn kierto

Kennorakenteinen imusuodatin, pneumaattinen imu- ja paineenpoistoventtiili, kolminkertaisesti erottava jäähdytysöljyn erotusjärjestelmä, varoventtiili, minimipainetakaiskuventtiili, termostaattiventtiili ja jäähdytysöljyn suodatin jäähdytysöljykierrossa, jäähdytysöljyn ja paineilman yhdistelmäjäähdytin.

Jäähdytyskuivain (T-versiossa)

Kastepisteen mittaus Pt100-anturilla vakiona; elektronisesti taso-ohjattu, häiriökoskettimella varustettu lauhteenpoistin. Kylmäkompressori, jossa energiaa säästävä katkaisutoiminto; kytketty kompressorimoottorin käyntiin valmiustilassa. Vaihtoehtoisena valintana myös jatkuva käynti.

Sähkökomponentit

Kytkentäkaappi IP 54; kytkentäkaapin ilmanvaihto, automaattinen tähtikolmio-kontaktoriyhdistelmä; ylikuormitusrele, ohjausvirtamuuntaja.

SIGMA CONTROL 2

Eri väriset LEDit (vihreä, keltainen, punainen) osoittavat käyntitilan; selväkielinen näyttö, yli 30 valinnaista käyttökieltä (myös suomi), kuvakkein varustetut kalvonäppäimet; täysautomaattinen valvonta ja säätö, vakiovaihtoehtoina Dual-, Quadro- ja Vario-säätö sekä jatkuva käynti. Liitännät: Ethernet; lisäksi valinnaiset kommunikaatiomoduulit seuraaville: Profibus, Modbus, Profinet ja DeviceNet. Korttipaikka SD muistikortille tietojen tallennusta ja päivityksiä varten. RFID-lukija ja www-palvelin.

SIGMA AIR MANAGER 4.0

Edelleen kehitetty adaptiivinen 3Dadvanced-säätö laskee ennakoivasti lukuisia eri vaihtoehtoja valiten niistä energiatehokkaimman.

SIGMA AIR MANAGER 4.0 mukauttaa kompressorien tilavuusvirrat ja energiankulutuksen aina optimaalisesti kulloinkin vallitsevaan ilmantarpeeseen. Tämän optimoinnin mahdollistaa moniydinprosessorilla varustettu teollisuus-PC yhdistettynä adaptiiviseen 3Dadvanced säätöön.
SIGMA NETWORK -väyläkonvertterien (SBU) avulla voidaan toteuttaa yksilölliset toiveet. Väyläkonvertterit, jotka voidaan varustaa digitaalisilla ja analogisilla tulo- ja lähtömoduuleilla ja/tai SIGMA NETWORK porteilla, mahdollistavat ongelmitta tilavuusvirran, painekastepisteen, tehon tai häiriöilmoitusten näytön.

SIGMA AIR MANAGER 4.0 tallentaa pitkän aikavälin käyttötiedot raportointia, valvontaa ja auditointeja sekä DIN EN ISO 50001 -energianhallintajärjestelmää varten.

Tekniset tiedot:

 • Kylmäaine R134a
 • Käyttöpaine 7.5/10/13 bar
 • Koko laitteiston tuotto eri käyttöpaineissa m3/min 1.62/1.36/1.09
 • Maks. käyttöpaine 8/11/15 bar
 • Moottorin nimellisteho 9.0 kW
 • Jäähdytyskuivaimen tehonotto 0.33 kW
 • Äänenpainetaso dB (A) 66
 • Paineilmaliitäntä G 3/4

Mitat:

 • Leveys 630 mm                  
 • Syvyys 1090 mm
 • Korkeus 1100 mm
 • Paino 315 kg
Kirjoita tuotearvostelu
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili
Kirjoita tuotearvostelu
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili